nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Arrow (HR)

Evo i prvog

guilty pleasure-a na recenziji. Ovo bi se moglo staviti u rang Smallville-a i ostalih serija koje možda gledaju tinejdžeri, a koje su dobre i meni :)





Daklem, u nedostatku Smallville-a, morala se napraviti nova serija o superherojima, naročito kako su sada takvi filmovi često vrlo uspješni sa zaradom na boxoffice-u. Isto tako, vidi se utjecaj koji je Nolan imao sa uspjehom svoje Batman trilogije, a sve u nekakvom tamnijem i realnijem prikazu superjunaka i njegovih odnosa.

Arrow i njegovi mišići

Kako nisam nikada čitao strip, cijela radnja mi je bila nova. Priča prati našeg glavnog lika - Oliver Queen-a (Stephen Amell) kako se nakon 5 mučnih godina na pustom otoku vratio u svoj grad Starling City. Saznajemo da je na otoku završio nakon brodoloma u kojem je bio jedini preživjeli, te pritom izgubio oca. Upravo taj gubitak, te sami boravak na otoku prigodnog naziva - Purgatory (čistilište), su od Olivera napravili sasvim novog čovjeka. Prije je bio razmaženi bogataš i playboy, dok je sada ozbiljan osvetnik sa namjerom da ispravi greške svog oca i očisti grad od ološa.

Arrow u elementu

Budući je cijeli život bio drugačiji, naš Oliver se teško privikava na novi život, ali se još teže drugi privikavaju na novog Olivera. Naravno da im u tome odmažu i mnoge Oliverove tajne koje nosi zbog događaja na otoku. Kako je odlučan u namjeru da iskorijeni zlo i korupciju u rodnom gradu, saznaje da su i ljudi od kojih to nebi očekivao uključeni u mnoge zle radnje. Da li je sve tako kako ispada na prvi pogled ili nije?

Oliver i vjerni pratitelj - John Diggle

Koliko god on smatrao da je cijeli zadatak na njegovim leđima, ipak ima pomoć nekih ljudi. Prvenstveno ju tu njegov "tjelohranitelj" John Diggle (David Ramsey), te simpatična kompjuterska čarobnica Felicity Smoak (Emily Bett Rickards). Ono što diže seriju na drugi nivo su i česti prikazi Oliverove prošlosti na otoku. Pratimo kako je postepeno od razmaženog playboya postao ozbiljan borac za pravdu. Tako imamo i cijelu jednu epizodu posvećeno tom otoku. Naravno da se u sve mora ukomponirati i ljubavna veza koja nema šanse da uspije, jer Oliver mora živjeti dvostruki život, pa su svi sastojci za zabavnu razonodu na mjestu!

Dinamični duo na otoku

Serija traje duge 24 epizode i nevjerojatno je da nije postala dosadna, razvodnjena i repetitivna. Svaka čast.

8/10

Nema komentara:

Objavi komentar