petak, 16. kolovoza 2013.

The Fall (HR)

Evo

i jednog dragulja. Također na preporuku serijale kao jedne od deset najboljih novih serija ove godine.




Nakon dugo godina, vratila se Gillian Anderson (barem koliko ja znam), i zaista je dobra. Btw, uopće se ne vidi na njoj da je prošlo 20 godina od X-files-a.
Serija me od prve epizode prikovala uz ekran. Odličan setting, atmosfera, glumci, zaplet, sve. Sama priča možda nije ništa novo - serijski ubojica, tralala, ali način na koji je realizirana je odličan. Od početka znamo tko je ubojica. Pratimo njegov život, njegove misli, njegove postupke, njegov odnos sa familijom, sa klijentima na poslu. Upravo to je na trenutke bolno i mučno, ali zapravo odlično. Glavni glumac (Jamie Dornan) odlično prikazuje inteligentnog i podvojenog negativca koji zna što i kada reći i napraviti, a vjerojatno će se i fizički dopasti ženskom dijelu publike.


Uz Scully i šerifa iz Once Upon a Time, ostatak ekipe je također dobar i zanimljiv. Glume dvoje iz Game of Thronesa (Michael McElhatton - Roose Bolton i Ian McElhinney - Barristan Selmy), a i šef policije mi je odnekud poznat, dok supruga od negativca liči na Adelle. Barem meni, djevojka se samo nasmijala na to.
Jedini minus je što, kao i ostale odlične UK serije, ima jako malo epizoda. No dobro, Sherlock ima po 3, Luther 4, a ovo 5. Jedva čekam nastavak iduće godine!

8,5/10

Nema komentara:

Objavi komentar