nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Orphan Black (HR)


Busy night,

izgleda da ću redom ocjenjivati nove serije koje sam gledao ove godine. :)

Glumica je otkriće godine!

Daklem, ovdje imamo jednu neočekivano dobru seriju koja je došla doslovce niotkuda. Kanadska serija pod okriljem BBC America sa skoro pa svim nepoznatim glumcima (meni barem), osim Michael Mando kojeg znam kao jednog od najboljih negativaca ikad u video igri (Far Cry 3). No, čini mi se da bi glumica mogla postati itekako poznata i popularna. Zaslužila je.


O čemu se radi? Serija počinje jednostavno i intrigantno. Mlada, zgodna pankerica/rockerica na peronu vidi ženu koja je pljunuta ona i koja se odmah potom baci pod vlak. Kako je iza nje ostala njezina torba, naša heroina ju uzme i krene postepeno preuzimat njezin identitet. I tu kreće razlog genijalnosti ove serije. Glavna protagonistica glumi jedno 6 različitih uloga, ali doslovce različitih. Od frizure, šminke, garderobe, do govora, naglaska, mimika i načina hoda. Apsolutno odlično!

Neki od likova glavne glumice...

Zaplet možda nije toliko dobar, i ima nekih neuvjerljivosti, ali odlični likovi drže ovu seriju iznad vode. Inače, da, radi se o klonovima, te iz epizode u epizodu saznajemo sve više o njezinim klonovima, te zašto se njezina prva dvojnica ubila. I dok joj fizički nije bio problem ući u lik svoje dvojnice, bivše veze i odnosi predstavljaju prepreke. No, naša heroina je snalažljiva i sposobna, u čemu joj pomaže i simpatični gay buraz Felix (Jordan Gavaris)

Buraz Felix

Serija ima 10 epizoda i dramaturški nije loša, iako komični elementi malo idu u kontradiktornost sa težinom radnje, no pošto je lik brata simpatičan nije toliko loše. Nadam se da će u idućoj sezoni malo poraditi na tome.

U svakom slučaju, glumica (Tatiana Maslany) zaslužuje 10/10, dok seriji ide

7/10

Nema komentara:

Objavi komentar