petak, 23. kolovoza 2013.

Magic City (HR)

Upravo završih

sa gledanjem zadnje epizode ove serije. I moram reći, stvarno čudna serija. Ima jako puno potencijala, neke epizode su odlične, ali neke su sasvim loše.



Seriju je radio Starz, te je od početka vjerovao u nju budući je najavljena druga sezona i prije nego je serija krenula sa prikazivanjem. Budget je očito bio velik što se vidi već u bogatoj glumačkoj postavi. Tu su među ostalima Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Danny Huston, James Caan, Sherilyn Fenn (doduše, neprepoznatljiva). Isto tako, vizualno je serija prekrasna. Sve djeluje autentično - garderoba, automobili, lokacije. Imamo i odlične glazbene elemente koji su sastavni dio serije.

Dvije najlošije glumačke karike

Radnja je smještena u Miami kasnih 50-ih i prati borbu Ikea Evansa (Dean Morgan), čovjeka sa velikim snovima - da ima najbolji i najljepši hotel u Miamiu. Kako sam nije uspio u tome, morao je prodati dušu vragu i sklopiti posao sa možda najboljom karikom serije - osebujnim mafijašem Benom Diamondom (Danny Huston). Kroz 16 epizoda pratimo njegove napore da zadrži sve na okupu. Svoje sinove koji su apsolutno različitih karaktera (jedan sa aspiracijom da "bude netko" pod bilo koju cijenu, a drugi pak teški pravednik poput Harvey Denta), suprugu koja je tek nešto starija od sinova, a ima problem sa uklapanjem u obitelj, što zbog svojih godina, što zbog prošlog života (egzotična plesačica), a tu je i mala sitnica - Ike je udovac, i na kraju naravno, svoj najveći san - hotel Miramar.

Dražesna Olga i američki Javier Bardem
Znači, serija ima potencijala, ima dobrih ideja, veliki budžet, odličnu glazbu, ali je realizacija svega, nažalost vrlo loša. Radnja se često pogubi, previše pretenciozna, a na trenutke pak dosadna. Neki glumci su očajni u svojim ulogama, poglavito sinovi i njihove partnerice. Možda najbolji primjer toga je fatalna Lily Diamond (Jessica Marais) - supruga gore spomenutog mafijaškog bossa Bena. On pak briljira u ulozi osebujnog i brutalnog mafijaškog bossa, koji nema svoj nadimak The Butcher bez razloga. Spomenuo bih i par dobrih sporednih uloga, Elena Satine kao inteligentna prostituka Judi Silver i Matt Ross kao državni tužitelj Jack Klein.

Ben 'the Butcher'

Serija je tek prije nekoliko dana otkazana, no ipak smo dobili kakav takav kraj, bez velikih cliffhangera. Neke su stvari napokon sjele na svoje mjesto, dok su druge pak otišle u sasvim drugu krajnost i završile u neskladu sa karakterima likova i same radnje. Tako imamo seriju koja je htjela biti novi Mad Men, ali u tome nije ni približno uspjela. Velike ideje, loša realizacija. Bolje i zbog nje same da je gotova.

5,5/10

Nema komentara:

Objavi komentar