nedjelja, 18. kolovoza 2013.

House of Cards (HR)

Nešto novo,

barem u načinu kako je prikazana serija. Naime, radi se prvom (koliko ja znam) Netflix pokušaju da promjeni način distribucije serija. Svih 13 epizoda je bilo dostupno odjednom na njihovom servisu. Vidjeti ćemo da li će to imati utjecaja na dosadašnji način distribucije.

Dobra glumačka postava



Ovdje imamo zaista dobru postavu. Izvršni producent David Fincher koji je i redatelj par epizoda. Među ostalim redateljima su i Joel Schumacher, James Foley, Allen Coulter...
Od glumaca je svakako najistaknutiji Kevin Spacey, no tu su i Robin Wright, Michael Kelly i Kate Mara.
Budžet je očito bio dobar, što se vidi kroz sve epizode. Odlični kadrovi, scenografija, kinematografija, vizualni stil.

Na tragu nekadašnjih velikih uloga...

Radnja prati glavnog protagonista - kongresmena Franka Underwooda (Spacey) i njegov put do vrha. Na početku serije bude izigran od svojih kolega, te se odluči osvetiti i krene u svoj nemilosrdni, osvajački pohod u kojem neće prezat ni pred čime do dođe cilja. U tome mu pomaže i supruga Claire (Robin Wright), uspješna poslovna žena. Posebno je zanimljiv njihov odnos. Naime, ima određene ljubavi ili barem lojalnosti među njima, ali je više svedeno kao na nekakav poslovni dogovor. U svakom slučaju, odlično si odgovaraju sa svojim hladnim i odmjerenim stavovima.

Frank, Claire i Doug Stamper - Frankova desna ruka

Kroz seriju gledamo kako funkcionira politički sustav, kroz sve ambicije, intrige i spletke koje prate politički uspjeh. Vrlo je zanimljivo vidjeti kako funkcionira takav inteligentan, proračunati um, sa kakvom lakoćom manipulira sa ljudima oko sebe, te se brzo prilagodi problemima koji ipak moraju nastati.

Big boss

Serija je sve u svemu odlična iako ima sporih dijelova i epizoda koje ritmom, te čak dinamikom likova i odnosa nikako pašu u cjelinu. Nastavak se radi, tako da jedva čekamo što će biti dalje.

7,5/10

Nema komentara:

Objavi komentar