subota, 17. kolovoza 2013.

Utopia (HR)

Evo me opet,

Još jedna nova serija, sa tek jednom sezonom. No, izgleda da će biti nastavka.

Odličan lik, odličan! :)


Priče je smještena negdje u, recimo, alternativnu Englesku danas. Možda je i neka bliska budućnost u pitanju. Počinje vrlo uvrnuto od same prve scene. I moram napomenuti, vrlo brutalno. Da, serija nije za svakoga zbog velike količine nasilja. Možda malo i vuče na Tarantina po tome, ali su situacije još neobičnije i neočekivanije. Pratimo ovog sa slike sa genijalnim luđačkim pogledom, koji uporno traži Jessicu Hyde. I tu se sad razvija genijalna i uvrnuta priča, puna uvrnutih likova i dijaloga.

Neki od ludih likova...


Imamo nekolicinu, recimo to tako, pozitivaca koje pratimo. Odlučili su se sastati zbog knjige koju su čitali - Utopije. Neko od njih tvrdi da posjeduje i drugi dio Utopije. U to se uključuju dvojica negativaca iz prve spomenute scene, koji traže knjigu i famoznu Jessicu Hyde, te ne prezaju od ničega da dođu do toga. Kako se nađu zbunjeni u cijeloj situaciji, te nemaju kome vjerovati jer se ispostavlja da je ta knjiga dio nečega velikog u što su uključeni vlada, policija i tko zna tko sve ne, nastaju odlični zapleti, podmetanja i histerije.

Primjer scena i boja

Moram napomenuti da je kinematografija apsolutno prekrasna. Odlični kutevi snimanja, prekrasne boje, slow motion dijelovi. Fantazija. Isto tako, apsolutno odlična, djelomično vesela, djelomično uvrnuta je glazba. Tema stvarno odlično paše na cijeli taj otkačeni zaplet i likove.


Uglavnom, velika, velika preporuka i zasluženih

9/10

Nema komentara:

Objavi komentar